att återställa utan tårar

 
Jag har väldigt svårt för att radera bilder, väldigt. Det är också väldigt viktigt för mig att de inte bara ligger på datorn, utan kvar i mobilen också, väldigt. Men min kära iPhone har varit lite lost på senaste tiden, jag har haft mega fullt minne och har inte kunnat ta en enda bild med den vanliga kameran (Jag har använt appar för att ta bilder..). Jag har inte heller kunnat ladda ner några nya appar, oavsett hur mycket sms konversationer jag har raderat, musik och andra appar. Det var meningslöst. Hoppet försvann och jag började leva i det mörka. Utersluta möjligheten att ladda ner vilka appar jag vill, ta hur många bilder jag vill, lyssna på spotifyoffline hur mycket jag vill. Det fanns inte längre ett hopp i mig, ingen vilja att försöka lösa problemet. Och jag fruktade, jag fruktade denna oerhört våldsamma, kalla och okänslosamma återställning. Men tillslut började jag att förstå, jag började att kämpa, kämpa för en förändring. Jag fick en tillbaka min önskan, önskan om att ha ledigt utrymme på min iPhone. Jag fick tillbaka hoppet. Så jag började min resa, min jakt efter ledigt utrymme. Det var en kamp med blod, svett och tårar. Men sedan, i förrgår kväll, så fick jag nog. Jag insåg att jag inte längre hade något val, jag var tvungen. Så jag återställde!

Mitt liv förändrades den kvällen, jag är inte längre Alice med 1247 bilder, 76 anteckningar och 6 röstmemons. Jag är inte längre Alice med fullt minne. Jag är fortfarande Alice, men med 3 bilder, 0 anteckningar och 0 röstmemons. Jag är Alice, med ledigt utrymme.

This is my story.. What is yours?

Bästis 16 barre

Hej kära läsare, jag ber som hemskt mycket om ursäkt för mitt felaktiga ordval i föregående inläggs-rubrik. Min blogg får tydligen inte skrivas som jag vill. Jag som kände för att skriva do istället för make. Attans också, vilken osis.
 
Idag är det min bästis födelsedag och därför ska jag slänga in lite bilder på henne med några rader text här eftersom att jag är helt övertygad om att hon kommer läsa detta inlägget, (för vilka inlägg missar hon?) Okej, kanske några.. Men hon är en trogen läsare.
 
Personligen så tycker jag att det är väldigt töntigt med sådana där djupa och kärleksförklarande texter till sin bästakompis på hennes födelsedag, speciellt på facebook (förlåt till er som gör det). Det vet jag också att du gör. Men jag tänkte, nu när du ändå fyller 16 vilket man bara gör en gång, så kan jag väl skriva en lite småtöntig text här på bloggen? bara för att liksom. Så vart ska jag börja.. Vi träffades väl på dagis antar jag, och där spenderade vi några år tillsammans. Sen när vi skulle börja skolan så började vi på olika skolor och har inte enats (wow djupt) igen förrens nu på gymnasiet då vi båda ska gå på sunnerbo, och kanske till och med i samma klass eftersom att vi båda valt linjen samhäll. Men bara för att vi inte gick på samma skola så slutade vi inte umgås, vi hängde lite då och då och en gång trillade jag till och med ner i er damm, väldigt spännande. Vi åt klubbor av din 1kg klubbor-påse, tävlade om vem som åt upp cornflakeskakan sist, tog bilder när vi började bli lite äldre och coolare (obs typ 12 år) och åkte på din lillasysters traktor och bil ner för eran backe med ett rep i mellan. Vi hade rätt kul ihop ändå, trots att du är lite envis. Nu ska jag ju inte nämna den gången då du kastade en gurka på mig för att du inte vann diskutionen om när jag slutade på fotboll, för det skulle ju varit lite pinsamt kanske. Omvärlden behöver nog inte veta om dina agressionsproblem vid förlorade diskutioner. Så jag lämnar det och säger istället att du är en väldigt rolig, snäll och söt tjej som jag tycker om väldigt mycket. Jag hoppas att din dag blir bra och att vi inte slutar umgås efter denna töntiga texten här på min blogg. Men jag tänkte, LIKE I GIVE A F*CK what you think about this text, (ja jag ger mig in på engelskan igen, trots den hemska hotkommentaren i föregående inlägg) cuz I like you, and I know that you like me to, a bit, peanut. Grattis Lisababy, du är bäst!
 
 

Let's do some salad

Men guuu vilket fint och inte alls slitet och risigt hår jag har. Ehh

Edden och Emz kommer strax hit för att hänga lite och göra lunch. Väldigt uppskattat eftersom att vi inte träffats på evigheter nu heller. Alltid när vi bestämmer så är det någon som i sista sekund inte kan, det kan vara av alla möjliga orsaker. "Jag ska till växjö och festa så jag kan inte" "Är sjuk" "Ska till farmor" "Ska träffa kompisar" "Festade igår så orkar inte" "Har inga pengar:(:(" "Ska va med min kille" osv, men idag så hade ingen av oss någon bättre ursäkt än att träffas, haha lol. Så kom nu hörni, så ska vi käka!!

Midsommarafton i Mellby

Glad midsommar!! Jag hade en jättemysig midsommar med 5 tjejer och 2 killar i Albins stuga i Mellby. Vi badade i havet och åt grillat till nypotatis. När vi ätit och pratat endel så gick vi ner till stranden och mötte några andra vänner och hängde med de resten av kvällen. Det var faktiskt mitt första dopp för i år igår, jag har nästan lite ångest över det men nu har jag ju äntligen gjort det iallafall!! Det var dock inte tänkt att jag skulle blöta något av huvudet för att paja hela min makeup och frilla lol men självklart så blev det så iallafall...... Men det var väl värt det. Man måste ju bada på riktigt när man väl tar första badet för året eller?

Vi sov i Albins friggebod med cirka 50 grader haha, och idag åkte vi hem vid 3 ungefär. Min mor fyller år idag, och det är väl 4 år kvar till tant om man kallar en mamma tant vid 50. Så ikväll ska vi äta gott och mysa lite. Vi gav henne faktiskt en sång tidigare idag över telefon, den var väldigt fin. Min kusin Gustav fyller också år idag, 18. Så grattis till dig Gurra och hoppas att du har det bra i himlen. Puss och kram
 

silver


lips

Alltså weehej bloggen, jag är tillbaks!! Det var väldigt länge sedan nu tror jag, det känns så iallafall. Vår systemkamera har varit utlånad från tisdag till igår och jag har hunnit sakna den massor. Under denna ickebloggande-period har jag hunnit vara med om jättemycket. Framför allt så har jag SLUTAT NIAN(!!) och det känns hur hemskt som helst. Jag grät på skolavslutningen, självklart, och i vår lilla grupp på facebook skrev vi lite inlägg med hjärtan och hur mycket vi älskar vår föredetta (ja tyvärr) klass. Mesigt, men man får vara lite mesig när man splittras från sin klass som man gått med i 4 eller 3 år. Tänk vad mycket roligt vi har varit med om, I will miss you so badly!

Ae, annars har jag väl inte så mycket mer att skriva för tillfället. Så jag återkommer, inom kort (i hope). Puss och kram!

höjdarna

Tjena! Idag har vi blivit en fler i familjen. Vi har fått en liten bebis och nu diskuteras det namn här hemma. Britt? Doris? Berit? Douglas? Det är ingen människa utan det är en självgående gräsklippare. Mamma ropade på mig innan när hon stod och tittade ut genom fönstret: Alice kom fort!!!! Titta så söt den är!! Hela eftermiddagen har mamma tittat på denna gräsklipparen med ett sånt där fånigt leende på läpparna. Sötis. Men det gulligaste var inte när den bara klippte utan en gång då den slutat klippa för att gå "hem" och laddas. (Ja kan ni fatta, det är till och med ett litet hus till den) Och då hittade den inte hem, alltså, den hittade inte ledningen som ledde den till sitt lilla bo. Denna händelse orsakade många "Naaw" och "aww" och "ååh" från min mammas sida. Jag kanske ska berätta att hon jobbar på ett dagis, så att ni har lite förstående till hennes reaktion. Men jag måste själv erkänna att denna makapär faktiskt är ganska söt, och jag utbrast själv i ett litet "vad sööt" när jag såg den laddas i sitt lilla hus/garage.

Annars då? Jag har haft en superrolig helg. Det var klassfest på nationaldagen för att vi på astrad var komplediga på fredagen, sen på fredagen så var det födelsedagsfest hemma hos Edden och igår så myste jag, kalle, julia och lisa lite hemma hos Kalle på kvällen. Imorgon är det idrottsdag, softboll som jag tidigare nämnt. Hejdå

äventyr

Dagen var inte så jobbig som väntad, men tanken av att jag kanske skulle ha spanska nationella förstörde nästan hela dagen, tills då jag insåg att jag skulle slippa. Men det lönade sig inte, jag blev sänkt i betyg. *gråtpaus i skrivandet*.  Nu tror ni säkert att jag är helkass i skolan pga dessa sänkningar (två stycken). Men jag har faktiskt höjt mig i Samhäll (tyvärr inte religion vilket jag tyckte jag förtjänade) och äntligen i svenska, som jag har väntat!!

I eftermiddag har jag varit ute på äventyr med min kompanjon Henke. Jag har kört scooter-moppe for the first time in my life. Det gick inte så bra i början.. Jag var typ helkass, hur kan man ens vara helkass på att köra en scooter-moppe? Jag vet inte. Men det började med att jag tog ner stödet innan jag ens kickade (den startar ibland inte utan kick) vilket var fel ordning, och självklart så fick jag inte upp stödet igen efter det. Inte ens efter drygt 30 försök, jag var utmattad efter all min ansträngning. Så jag fick smsa Henke att komma tidigare för att hjälpa mig med stödet... Lol. Sen åkte vi iväg och efter någon kilometer fick vi vända för att jag glömt körkortet. Jag kände att jag behövde ha med mig ett intyg som iallafall visade att jag gått en kurs om mopedkörning om polisen stoppat mig för kaozen i trafiken jag orsakat. Men jag lyckades tillslut och polisen syntes inte till, tur.

monday tuesday

Har sovmorgon imorgon igen, fast till 20 i 10 som vanliga onsdagar. Det är skönt men onsdagen blir tråkig. So, idrott, spanska. Jag kommer förmodligen att få göra mitt spanska nationella imorgon som jag missade förra onsdagen, för i måndags så dansade vi förbi spanska lektionen. Vill-inte. Men what to do? På idrotten ska vi spela softboll, det kan tyckas vara rätt soft men enligt mig är det faktiskt ganska tråkigt, alltså är det också rätt tråkigt att vi ska spela den sporten hela nästa måndag, då det är idrottsdag. Något mer negativt? Jag har blivit sänkt i Engelska, men det kanske jag är värd.
 
Förresten, fint damm på stativet.

kall


fyra fina igår


skoldans

Det var skoldans igår och jag hade på mig denna klänningen som är min systers. Det var sjukt kul, vi dansade jättemycket och med alla olika. Alla var så fina. När det var slut vid halv 10 så gick vi runt lite innan vi gick hem vid 11 tiden. Idag hade vi sovmorgon till halv 12, huuuur skönt som helst. De två första lektionerna fick vi skippa pga att det var våra mentorer som höll i de och vad gör vi i skolan nu? Ingenting, så det kändes super.
 
Igår lämnade jag också in min skoldator så nu har jag inte längre någon dator, känns jobbigt. För att sitta vid iMacen som jag nu gör är rätt överskattat med tanke på att den sitter mitt i hallen på övervåningen, precis över trappen, sämsta platsen ever. Men köpa mig en ny dator känns ju ganska onödigt eftersom att vi lär få en ny på gymnasiet, men det tar ju ett tag så hela sommarlovet (minst) ska jag spendera utan en dator, hur ska jag överleva? Jag har inte en jäkla aning. 

pärlor

Vi kom till Erik (familjen Oscarson) vid 6 tiden igår och åt mat efter en liten stund, sen efter någon timmes häng på Eriks rum så ringde Jacobs mobil och han bjöd då hem Gustav, Simon, Albin, Raffa och Erik hem till mig, lol. Det hjälpte inte att jag protesterade i bakgrunden (huset var inte redo för besök..). Så vi åt efterrätt och sen cyklade vi hem till mig hur snabbt som helst (Erik är grym på att skjutsa) och hängde med de här i någon timme, sen chillade vi tre lite mer och halvsov tills våra föräldrar drog sig hemåt, det var en kul kväll!!

mintgrön

Yo y mi famillia ska iväg till familjen Oscarsson ikväll på vinprovning haha. (Obs bara de vuxna som gissar vin) Det ska bli kul, familjen Larsson och Persson ska också dit, ja nu vet ni ju precis vilka jag pratar om lol. Men det spelar väl mindre roll. Detta är iallafall vad jag har på mig ikväll, en mintgrön tröja från Zara och ett par svarta jeans. Ha en trevlig lördagkväll!

RSS 2.0