nationella omprov och ett gäng idioter

Hej! Igår var det verkligen ingen bra dag vilket resulterade inget bloggande. Jag vaknade upp med ett leende på läpparna och med en inställning att dagen skulle rulla på, men efter ett möte hos rektorn försvann leendet. Vi fick det bekräftat att det var folk i vår klass som hade fuskat sig till ett högre betyg på det nationella provet i matte. Om jag var arg? Att jag var. Att sitta i fyra timmar och lösa matteuppgifter var inte direkt något jag gjorde frivilligt och nu ska vi göra det igen? För att några idioter sitter med ett vanligtvis E/F till betyg sitter med ett facit och löser C-uppgifter som om det var den enklaste grejen i världen? Hur tänker ni? Jag vet bara att om jag hade varit så dum och fuskat på nationella provet i matte så hade jag iallafall gjort det smart. Vem som helst förstår väl att det genomskådas om en person med ett svagt E skriver ett C på nationella?? Snälla.
 
Så nu är det bestämt att vi alla som läser matte 2b ska skriva om mattenationella den 1 juni, på grund av ett par idioter. Jag är förbannad och skitledsen. För det var inga roliga fyra timmar av mitt liv, inte heller en rolig vecka av plugg inför dessa fyra timmar. Resultatet på nationellat slängs i soptunnan (typ) och har endast någon betydelse om resultaten mellan dessa två nationella är mycket olika. Annars var det helt enkelt fyra timmar förgäves.
 
Det som stör mig mest är att personen som är skyldig till fuskandet, personen som fick tag i facitet och som sedan spred det vidare, inte erkänner sitt misstag. Utan istället spelar dum och skyller på att det inte finns några bevis. Hade denna personen bara erkänt och bett om ursäkt så hade jag reagerat: Okej fine! Du gjorde fel men du ångrar det då det straffar andra oskyldiga också. Men nu är det inte så. Och jag är förbannad.
 
Så ja, det är väl den största anledningen till varför jag inte bloggade igår. En annan anledning är att jag sov, kollade på tv och sedan gick på fest. Festen var väldigt rolig och avslutades med en god pizza med min bästa Henke. Idag sitter vi båda två och pluggar. Ikväll blir det troligtvis filmtittande. Puss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0